Trefjøler

I denne katogorien finner du mange lekre forskjellige treprodukter fra flere av våre leverandører.

De fleste fjølene er fra Stuff designe of Skandinavia. Stuff design bruker Akasie og Sheesham som kommer fra India.

Akasie tre er en lys og sterke tresoer. tresorten er noe tung og har et fint utseende, med saitt øyefangende farge og rett/bølgede korn mønster. Den mest populære typen akasie i India er den som er laget fra babul treet. Akasie trær vokser raskt og overlever godt tropiske regioner over hele verden. Akasie treet er ikke en truer at og krever derfor heller ikke noen spesielle sertifikat for å bruke det i produksjon eller til eksport. Akasie produktene har god motstand mot vann og endringer i tempratur, derfor er det godt egnet som serveringsfat eller skjærebrett 

Sheesham tre også kalt for "Northern Indian Rosewood" er et mørkt og sterkt løvtre. Sorten er veldig holdbar og er relativt tungt, derfor er sorten godt egnet som møbler, skjærebrett eller serveringsfat. Sheesam er en raskt voksende tresort somkan bli funnet i det indiske subkontinentet og sør Iran. Kjerneveden er gylden til mørkebrun, og det ytre treverket er hvitt til svakbrunt hvitt. Store fargevariasjoner kan forekomme i sheesham produksjonene, siden både kjerneveden og den ytre veden blir brukt i produksjonen. 

For å eksportere sheesham fra Idia kreves det VRIKSH- forsendelses sertifikat som bekrefter at treverket som brukes i produksjonen kommer fra høsting som ikke er skadelig for artens overlevelse og at anskaffelsen av rådvarene er i samsvar med lovene av republikken India. For hver forsendelse får levernadøren vår dette serfikatet.